onsdag 6 april 2011

Bra resultat trots dåliga förutsättningar!

Satt och kollade lite filmer på CrossFit Journal om att köra CrossFit gravid. Som jag sagt förut så är amerikaner extrema vad det gäller att säga nej till vad man får och inte får göra. Kontentan, enligt dem, är att man fram till vecka 16 i princip kan göra det man brukar göra, men där efter bör man modifiera. Man ska generellt inte lyfta mer är 30 lb... oavsett om det är pressar eller mark...

Fast Tanja Wagner, vinnare av CrossFit Games 2009, vågar sig på att öka till hela 25 lb per arm! Gud så trist!
Där är en hel del diskussion om att man inte får bli för varm etc. Gud så trist!
Och så kan man ju inte kippa ordentligt, för det är nog inte bra med kraftig höftextension... Gud så trist!
Stå på händer? Varför det? Inte efter 16:e veckan.
Hoppa? Varför det? Inte efter 16:e veckan.

Alltså, dags att pallra sig iväg till gymmet i morse!

Tål att påpekas att jag varit hostig i 4 veckor, inte tränat på 3 veckor, och säkert blivit en del tyngre (även om jag just nu inte låtsas om det, då det inte kommer att göra motivationen något nytta).
Målet var att testa en del sådant där som man tydligen inte ska göra ;)

Det var 3,5 veckor sen jag körde pull ups och 3 veckor sen jag körde armhävningar, handstående och box hopp och robb. Fördelen? Det går ju alltid att skylla på att man är gravid i 27:e veckan om det inte funkar :)

WU:
Rodd 2 x 500
2:15
1:58 (grymt nöjd att ta mig under 2:00 idag)

Rörlighet, ohs, pull ups, armhävningar, dislocates mm

5 varv av:
5 pull ups
10 armhävningar (full djup)
10 box hopp (45 cm)
10 uppspark i handstående

Tid: 15:07
Allt obrutet, och det känns ju bra! Handstående känns väldigt stabilt, hoppen funkar, men jag klev ner idag, sista varvet pull ups är mycket vilja.
Annars relativt lugnt, men det går inte riktigt att trycka på mer för tillfället. Att vara gravid i 7:e månaden är ungefär som att träna med en 10 kg viktväst och andas genom ett 12 mm rör hela passet.

Har hyfsade känningar i SI-leder nu på eftermiddagen, men lite magnesiumtillskott kombinerat med sätesstretch botar förhoppningsvis det till i morgon!

2 kommentarer:

krgi sa...

Grymt bra jobbat!
Hoppas allt är bra med dig, längesen sist vi sågs.
Kram Stina

Jonna sa...

Jo då Stina, det rullar på. Träningsvärk lite överallt idag, men annars ok! Ja, vi får försöka få till i alla fall ett pass någon dag!