torsdag 13 januari 2011

Motvillig skräpkropp :(

Vad med på 7-klassen på Nordic igår morse tillsammans med Jenny som hennes make Mads höll i! Trött och sliten redan innan vi körde igång... och det blev inte bättre när passet kom upp på tavlan!

UV:
Hopprep, benpendlingar, höftböj-stretch, sumopendlingar, 2 x 20 DU

Boxhopp 1-1-1-1-1-1-1-1-1 repetitioner på 90% av din kapacitet

Min rygg är inte upplagd för den belastning riktigt höga hopp innebär - framför allt inte den extremt komprimerade landningen! Jag funderade på att hoppa på längden istället, då det inte heller skapar samma ryck i länden, men motivationen föll någonstans på vägen. Har inget flyt alls i hoppen just nu och varvar mellan att hoppa ner och kliva ner. Peppade en av de andra tjejerna (Matilda?) som inte hoppat på låda sen hon bröt armen då vikterna som låg på lådan gled iväg... Och hon presterade grymt bra! Vi fick upp henne på 50 cm och sen körde hon 80 hopp på 45 cm under cirkeln :) Som hon själv sa - nu är lådskräcken botad!!

Därefter..
Max antal varv, på 10 minuter av:
10 Boxhopp (60/45cm)
10 Knäböj
20 Double-unders
20 sekunder Superplanka (börja i armhävningsposition och promenera ut med händerna så långt som möjligt - håll!)

Jag kände av min ena häl redan efter hopprepet i uppvärmningen, och nu kändes överbelastningen av i både boxhopp och DU's, så det här blev i extremt lugnt tempo och med färre DU's :(
Körde bara 5 varv, 20 DU's i första och därefter 10.

Avslutade med 500 m rodd och 5 x 5 pull ups (för att vänja händerna igen!).

Vissa dagar vill helt enkel inte kroppen vara med :(

3 kommentarer:

Claes sa...

Bra kämpat men det kanske kan va en idé att avstå från att belasta ryggen med stötar från en massa hopp...i alla fall om det känns ont!
Visdomsord från naprapaten;-)

Kram

Jonna sa...

Hmmm... kanske det kanske, fast jag upplever inte att det är stötarna som är största problemet - tror jag inte i alla fall. Måste kolla!

Claes sa...

Må så vara...nånting är det tydligen i alla fall som ställer till det för Din rygg när Du hoppar - kanske är det den snabba höftböjarkontraktionen vid upphoppet!?
Prova att forcera knees 2 bar eller toes 2 bar och se om Du kan prvocera fram, ok? Forcera hårt på riktigt...stenhård, snabb höftböjarkontraktion;-)

Kram / C