söndag 2 oktober 2011

Så jä**a illa!

Att det ska vara så motigt att komma igång. Ryggen suger hårt och jag borde verkligen träna mer! Problemet är att motivationen tryter när man är så långt ifrån i form som man bara kan bli...

Sitter mitt i slutplaneringen inför CrossFit-SM dessutom. Det kommer bli grymt!! Dubbelt så stort som förra året. Lätt. Vill du jobba som domare eller funktionär så finns det fortfarande möjlighet till det. Registrera dig på Eventbrite. Ska du bara komma och titta så köper du biljetter på samma ställe :)

För att motverka alla ursäkter och motivationsbristen så har jag tagit kontakt med Sports Therapist James Jowsey ifrån CrossFit 3D i Manchester. Han kommer hit i slutet av november för att jobba i tre dagar. Har du lite strul med kroppen och känner att du behöver lite nya infallsvinklar? Du hittar honom på Facebook ;)

Var i alla fall på Nordic idag för att träna i skuggan av eliten. Motiverad? Nja, snarare knäckt! Känns hopplöst långt borta...

500 m rodd
2:03
1:55

Lite töj, lite rörlighet

Push press 10:or
20 - 25 - 25 - 30

Marklyft 10:or
40 - 50 - 50 - 50

Borde nog inte kört det sista setet i mark. Lär straffa sig i natt när jag ska försöka ta mig ur sängen :(

Därefter den föreskrivna rehaben jag fått från James. 3 x 9/sida. Två gånger om dan. Det blir inte två gånger om dagen. Har kört tre gånger och hoppas kunna komma in i det lite bättre och faktiskt köra två gånger om dan. Det svåraste är att inte tänka teknik och dessutom rotera in tårna för att begränsa rörelseomfånget!


Avslutade med 3 x 100 jämfotahopp med hopprep för att sakta försöka öka stabilitet i fotleder o dyl och förhoppningsvis snart kunna köra DU's!

10 kommentarer:

Jenny sa...

Jonna, det här kommer bli så bra. Efter SM bokar vi in gemensamma pass. Du vet själv att du består av en jäkla massa muskler och är superstark:) Tålamod,
Rehabträning och målsättning!

Vips så är du i form!

Kramar

Jonna sa...

Tack vännen! Du får det att låta så lätt...

Jenny sa...

Jag vet ju också hur vi Mammor har det.. Men det går faktiskt! I november har du ingen ursäkt att inte komma till gymet! Då är ju jag där:-)

Jonna sa...

Jag kommer! Lovar... Passar du Tyra då?

Jenny sa...

Japp!

marcusherou sa...

Jonna. Jag har icke fött barn och har inte pajat ryggen men pajat massa annat. Vet lite om hur det känns denna tid. Tro mig tid + vilja + träning är nycklarna. 6 månader framåt så skakar du på huvudet åt denna tid.

Kör lugnt men koncist. Hitta små landmärken.

Jag bestämde mig tex för att jag skulle bensparka allt som fanns i den där jävla pissmaskinen som de hade på idrottskliniken. Lägga på mer vikt varje vecka i de tråkiga utfallstegen. Mer lutning på det där enbensracket osv. Knappast så att jag kunde skryta med att säga att "Du jag lyfter faktiskt 35kg med ett ben nu" men det kändes mycket bra med progression.

Vem vet detta kan ju vara så att detta är vändpunkten som gör att du får starkast core du nånsin haft ?


Och du, kids är rätt bra ändå om jag inte sagt grattis förr så gör jag det nu :)

marcusherou sa...

Och du James hjälpte mig med kramp på Regionals. Han var grym!

Jonna sa...

Marcus!! Tack för ditt stöd! Jo då, om ett halvår ska jag definitivt skaka på huvudet åt det här helvetet!! Let's put it this way: It can't get worse!!!

Jonna sa...

Grymt Jenny! Ett halvår var det ja...

Jenny sa...

Nu kör vi:-)