måndag 31 maj 2010

Shake it!

Sov betydlig bättre i natt än efter förra fastan! Kroppen lyder, bara den får vänja sig lite :)
Är inte heller överdrivet hungrig på morgonen och kommer att försöka avvakta med första shaken ett tag. Jag använder det här proteinpulvret, som förvisso är dyrt, men utan tillsatser, socker och dessutom producerat på mjölk ifrån betesdjur. Både choklad och jordgubb är riktigt goda. Beställer gör man på mercola.com

Vet inte hur det kommer att se ut med träning idag, men siktar på åtminstone ett konditionspass på gymmet ikväll! Ska försöka klämma in någon cirkel hemma i trädgården i eftermiddag oxå, men det får bli om jag kan hitta någon som håller koll på Saga under tiden.

9.30 - shake, banan, clementin
12.30 - shake, äpple, clementin
14.30 - shake, päron
18.15 - shake, kokosfett
20.45 - shake, mandlar

Blev bara ett träningspass idag :( Tiden räckte inte till helt enkelt!

20.00 SATS Älvsjö
25 min kondition  ~145 HR

Ser fram emot att få äta lite god mat i morgon. Tror det blir till att dra igång grillen... Ska nog fråga om grannarna vill komma över :)

söndag 30 maj 2010

Fasta = ångest

Det börjar redan när man går och lägger sig på sin ätardag - har jag ätit tillräckligt, hur hungrig kommer jag att vara i morgon, kommer jag orka träna etc.
Konstigt nog oroar man sig mest i onödan, för så illa är det inte att hoppa över maten en dag. Det är nästa lättare än att äta, men hålla igen eftersom man överhuvudtaget inte behöver fundera på mat! Visst är man hungrig till och från under dagen, men det går över :) Jag var inte heller alls lika hungrig idag som förra gången.

Enligt programmet så skall man få in tre träningspass på fastedagen, men det fanns inte en chans till det för mig idag :( Det fick bli vad jag hann med helt enkelt!

10.00 SATS Älvsjö
Planen var ett häftigt mjölksyrapass, men Saga var inte så road på minisats, så jag fick pausa mitt i för att trösta lite. Körde därför två cirklar...

WU
400 m rodd

21-15-9
Thrusters 30 kg
Power cleans 30 kg
Sträckbänk 10 kg

Kom ett varv innan jag blev avbruten. Justerade sen vikterna inför sista två varven.

Thrusters 25 kg
Power cleans 25 kg
Sträckbänk 15 kg

25 kg var lite för lätt.

Därefter:
50-40-30
Utfall upp på hög stepbräda
Hip extension
Tid: 9:16
Här kan man i alla fall vara nöjd med mjölksyra nivåerna!

lördag 29 maj 2010

Invägning 2 och ätardag :)

Var lite orolig inför invägningen eftersom jag gjorde lite avsteg ifrån dieten igår. Fast det verkar inte ha gjort någon skillnad :)

-3,5 kg
-11,5 cm (flera mätställen adderade)

Mycket positivt överraskad! Känns jättekonstigt att "synda" med godis och annat gott idag när det gått så bra, men det är ju det som är hela grejen med den här dieten...

Det blir ett pass på CrossFit Nordic idag och sedan ett par timmars jobb innan vi ska bort på middag ikväll!

10.00 Tabata Something Else
Inte direkt det passet som jag själv hade valt... Två gånger inom loppet av 4 dagar är lite väl mycket. Det enda positiva är väl att jag gjorde bättre ifrån mig än i tisdags och kom upp till 358 poäng. Fortfarande långt ifrån mina 393, men jag är nöjd med ökningen sen i tisdags!

Åt fantastisk älgfilé med trattkantareller och rostad potatis på kvällen och avslutade med fläderpannacotta och choklad :)

fredag 28 maj 2010

Husköp!

Vrålhungrig idag! Jag har ju ställt in mig på att fasta fram till lunch alla dagar man får äta mat. Mest för att jag då vet ganska precis hur mycket jag kan äta för att hamna på rätt kaloriintag och därmed slipper kostregistrera.

Ett träningspass blev det bara, och nu ligger jag egentligen back 3 pass...

11.00 i Alvik
21-15-9
Ringpushups
KB DL 40 kg
Toes to bar

Tid: 10:21

Hade kunnat sänka ringarna någon decimeter. Känningar i SI-leder framför allt vid marklyft med höger hand. TTB jobbigast i axlarna...

Skrev på ett kontrakt för att köpa ny bostad idag. Flytten sker om ett och ett halvt år och det ska bli så skönt med mer yta!!


Tyvärr så blir det mindre kul att skiljas ifrån våra fantastiska grannar :( Tur att vi bara ska flytta 500 meter. I vilket fall så har det blivit ett större intag av fett än vad det borde vara idag och på det ett par glas vin för att fira... Illa illa! Invägning i morgon - det är bara att hålla tummarna!

torsdag 27 maj 2010

Lätt!

Nu ter sig dieten ganska lätt i tre dagar! Idag gäller ganska normalt ätande - typ 30-30-30 ni vet. Jag tenderar att hamna på ca 20% kolhydrater, men det lär inte göra något skillnad! Givetvis lite lågt i kalorier, men det är ju bara att gilla läget :) Brukar hamna ungefär där dieten förespråkar om jag kör periodisk fasta och bara äter lunch, mellis och middag. Tyvärr ingen tid för träning idag :( Blir extra mycket i morgon :)

onsdag 26 maj 2010

Proteinshaker

Ok, jag har definitivt sovit bättre än vad jag gör efter 24 timmars fasta. Kan riktigt känna hur kortisolet slår på p g a lågt blodsocker. Det är väl bra i och för sig, men eftersom kortisol är vårat "vaken-hormon" så drabbas sömnkvalitén... Blev dessutom väckt av Saga kl 5 och gav sedan upp vid kvart över. Har en lång arbetsdag på gymmet framför mig - det hade blivit svårt att hinna med med att äta, så shaker blir perfekt. 2 träningspass är också inplanerade.

8.15 shake + banan
10.30 shake + päron

13.00 Styrka
Push Jerk
30 x 10 - 35 x 5 - 37,5 x 5

Split Jerk
40 x 3 - 42,5 x 3
45 x 1 - 47,5 x 1 - 50 x 1 - 52,5 x 1 - 55 x 1 - 57,5 x 1

Kanske ska börja lite tyngre nästa gång! Svajigt i bålen tre sista lyften, men ändå relativt ok. Särskilt med tanke på att jag haft ont i ryggen i tre dagar och blev justerad av Claes i morse... En bättre ryggdag så tar jag säkert mer :)

14.00 shake + äpple

18.10 Kondition
30 min cykel 135-140 HR

18.45 shake + kokosfett
20.15 shake + kokosfett

tisdag 25 maj 2010

Xtreme Fatloss Diet

Ok, eftersom fokus glidit en del så tyckte Cleas Wallenberg att jag skulle prova det här... Xtreme Fatloss Diet :)
Det är precis som det låter brutalt extremt. Programmet är en kombination av hormonmanipulering via kost och träning anpassad till de olika dagarna. Så här ser det ut:

Dag 1: Ätardag. Minst 8 timmars övergödning.
Dag 2: Fasta + BCAA
Dag 3: Proteinshaker
Dag 4: Medelkolhydratdag
Dag 5: Protein och grönsaker + BCAA

Cykeln upprepas 5 gånger och författaren hävdar att man kan tappa uppemot 11 kg på de 25 dagarna. Det kommer att bli en utmaning, men eftersom man kan äta glass och pizza var 5:e dag så bör det vara överkomligt :)

Träningsmässigt så är upplägget definitivt inriktat på bodybuilding/fitness. Det intresserar mig inte och jag kommer att köra CrossFit som vanligt, med lite tillägg av konditionsträning och HIIT.

Jag började i går och är i dag inne på min första 36-timmars fasta någonsin. Ångesten började redan igår kväll. Får fokusera på det Claes säger:

 "Inget problem att slippa äta en dag... massor av energi (och tid) över till träning och annat!"

Fastedagarna är de träningsmässigt mest intensiva dagarna. Enligt schemat skall man få till 3 träningspass. Ett mjölksyrepass, ett HIIT och ett 30 minuters konditionspass. Morgon, middag, kväll alltså!
Vem har tid med det? Jag hoppas på åtminstone 2 pass i alla fall.

Fick Stina till att stanna efter klient och därmed hjälp med dagens mjölksyreträning. Stina fick börja och för att vara första gången någonsin så gjorde hon grymt bra ifrån sig :)

8.00 Tabata Something Else (O ja, mjölksyra!)
Pull ups, push ups, sit ups och squats
20 sek arbete, 10 sek vila x 8 set/övning. Ingen vila mellan övningarna utöver de 10 sekunderna.
Addera alla repetitioner för poäng.

Har ett gammal rekord på 393 med ankrade sit ups, men det var 2 år sen - innan diskbråck och operation.
Idag körde jag oankrat och fick 336 poäng. Störst skillnad i squats, som jag förr körde 20/21 reps/set. Idag låg jag mellan 18 och 14 :(
Dock kraftiga känningar i SI-led i varje knäböj. Kan ju förutom mjölksyran ha viss inverkan på hastigheten...

15.10 HIIT (SATS Älvsjö)
30 min intervallprogram på crosstrainern (nivå 12). 

Dagen rullar uppenbarligen på även utan mat. Periodvis väldigt hungrig, men det går över. Träning stillar också hungern, har därför bestämt att faktiskt dra till gymmet för tredje gången idag och köra ett konditionspass. Målet är 30 min, men gärna 40, fast då får ljudboken allt vara riktigt bra... 

20.50 Konditionsträning (SATS Älvsjö)
15 min crosstrainer
15 min cykel

Väldigt trött i benen... Var svårt nog att motivera sig till 30 minuter!

tisdag 18 maj 2010

Lite på glid :(

Det har varit en lång helg med mycket god mat och trevligt umgänge! Tyvärr medför det lite brist på motivation och svårigheter att hinna med träningen :(
Jag hoppade faktiskt över invägningen i går, inte bara pga helgens synder, utan oxå pga enorm svullnad i väntan på mensen. Jag kommer att få ligga i hårt för att väga in utan viktuppgång på fredag!
Har i alla fall bokat in en spinningklass i kväll. Hoppas innerligt att det är en bra instruktör - jag pallar inte om det inte är kul, jag går! Ska försöka passa på att köra en cirkel oxå när jag ändå är på gymet :)

11.10 - torskrygg, smör, broccoli, morot, gurka, ost, päron
14.00 - ost, äpple
17.00 - päron, biff stroganoff
20.15 - makrill, turkisk yoghurt, fröblandning

Körde spinningklassen, men tog ut mig fullkomligt så det blev ingen cirkel :( Är dock nöjd ändå :) Att köra slut sig på spinning innebär en relativt bra instruktör...

Fett: 85g  Protein: 126g  Kolhydrater: 89g  Kcal: 1677

fredag 14 maj 2010

Vägningsdax!

Ok, det kunde varit betydligt mycket värre. -0,9 kg sen i måndags. Ja, det är väl relativt bra, men det räcker inte om jag ska ta mitt mål till midsommar. Tungt att det är helg i tre dagar till och vi ska ha gäster i morgon!
Planera, planera, planera... Måste dessutom få till lite konditionsträning!

La upp en cirkel hemma idag. Kommer halvvägs in i första varvet och inser att det kommer bli tufft! Alla övningar lite för tunga...

8.00 Träning hemma
WU pinne, KB cirklar och snatch

5 varv:
15 KB snatch 12 kg/hand
15 push ups
15 ring row
15 sit ups 12 kg
15 utfall + KB axelpress 8/8 kg/hand

Tid: 38:40
Som jag sa, tungt, flåsigt. Snatch det enda som blev helt obrutet.

11.15 - LCHF Fläskpannkaka, lingonsylt
18.00 - rökt lax, crème fraiche, majo, lök, äpple, senap, bröd
19.30 - biff stroganoff, vin (såklart), mandel

torsdag 13 maj 2010

Dumheter!

Ok, jag avvek ifrån tanken om att inte dricka alkohol fram till midsommar igår. Det var dumt! Jag drack inte mer än två små glas, men det känns idag :( Törstig, trött och hungrig!! Det blir en utmaning att hålla fastan fram till lunch...

Vet inte ens om jag ska erkänna att jag drack två glas i dag oxå... I morgon blir det fram med mål och affirmationer och läsa, läsa, läsa!

Fick hjälp av David med ryck och frivändning idag :) Man ska ju aldrig tro att man kan något... Eller som David säger - man blir sämre för varje pass :( Jag tror det ligger i att ju bättre man presterar desto noggrannare blir man. Det blir till att nöta!

I vilket fall - en timmes teknikträning snatch och clean på 15 kg.

11.30 - fläskfilé, coleslaw
16.00 - ost, äpple
19.00 - tomat, mozarella, oxfilé, blandad sallad, vinägrette, glass, choklad, nötter

Fett: 132g  Protein: 108g  Kolhydrater: 77g   Kcal: 2217




Fett: 132g  Protein: 108g  Kolhydrater: 73g  Kcal: 1929

onsdag 12 maj 2010

44 dagar kvar...

Jo då, det går bra :) Hela familjen på besök. Mycket god mat och trevligt umgänge - det blir en utmaning...

Började värma upp på rodden idag och insåg att kroppen behövde vila. Ont precis överallt! Kör med David i morgon istället. Hoppas få hjälp med både frivändningar, ryck och OHS :)

11.00 - lövbiffsgryta, ost, päron
14.45 - ost, äpple
19.00 - grillad fläskfilé, coleslaw, bea, vin, grillad ananas, vaniljglass, mörk choklad

Fett: 102g  Protein: 80g  Kolhydrater: 76g  Kcal: 1730

tisdag 11 maj 2010

OHS & DL

Jobbade på gymet  hela dagen idag. Var helt övertygad om att jag hade hål 8.15-9.30. Det ledde till att jag inte hann klart mina marklyft då jag tydligen hade klient kl 9.15... Surt som attan då jag kände mig hyfsat stark och hade planerat att lägga på ett par omgångar till :(

Träning SATS Bromma
20 min cykel ~135 bpm

OHS 5:or
30 kg - lätt
35 kg - dumpade efter 2 rep då jag tappade balansen :(
35 kg
37,5 kg
40 kg
42,5 kg

Sist kom jag bara till 40 kg. Jag har nog mer, men vill bli coachad i så fall. Tungt i handlederna...

Sen lite marklyft!
60 kg x 10
70 kg x 10
80 kg x 10

80 kg tungt, men långt ifrån omöjligt. Kopplar jag på bålen innan jag går ner och greppar stången så är jag näst intill fri från känningar i SI-leder :) Ska bli kul att se hur det går nästa gång då jag kör DL.

10.30 - äpple, cashewnötter
12.30 - kycklingben med feta- och olivtäcke, coleslaw
16.00 - clementin, mandel
18.45 - lamm, grönsallad, vinägrette
20.30 - gruyère, revbensspjäll

Fett: 134g  Protein: 114g  Kolhydrater: 38g  Kcal: 1822

måndag 10 maj 2010

Kontentan

Ok, jag har inte druckit alkohol, hållit sockret riktigt lågt, men ätit en hel del god mat... Kontentan efter helgen är + 0,5 kg. Med tanke på att jag inte har tränat på tre dagar, eftersom Saga absolut inte vill lämnas på barnpassningen, så måste jag nog säga att jag är väldigt nöjd. Totalt ligger jag på -3,2 kg på två veckor.

Generellt trött och sliten idag. Högerfoten är fortfarande illa överbelastad! Vet inte vad jag ska göra... Låtsas inte om den för tillfället :)

Kort om tid för träning:

15.00
WU
hopprep 200 enkelhopp (för att tänja på gränserna - eller fötternas överbelastningsproblematik)
500 m rodd - lugnt, men tungt idag.

10 varv av:
5 pull ups
10 utfall
5 HSPU (6 cm kudde)
10 utfall

Tid 14:52
Flåsigt. Dålig rytm i PU. Alla HSPU obrutna - kanske dax att börja köra hela vägen ner?!

5 varv av:
5 KTE
10 push ups

Tid: 5:44
Satans tungt med armhävningar efter alla handstående pressar... på ren vilja alla obrutna! KTE lätt första 2-3 varven.


11.00 - nötragu, morötter, coleslaw, gurka, clementin
15.30 - makrill i tomat, fazer crisp
16.50 - äpple
18.30 - grekisk färs med feta, oliver och kapris, blandad sallad

Fett: 106g  Protein: 95g  Kolhydrater: 76g  Kcal: 1669

fredag 7 maj 2010

Invägning :)

Ännu en anledning att sköta sig i helgen!
-3 kg sen i måndags!
Det betyder - 3,7 kg på en och en halv vecka. Ja, förvisso är det mycket vätska, men det är vätska som ändå inte skall vara där eftersom det inte skall ätas så mycket kolhydrater som ju är det som binder mest...

Stressig dag med en massa flängande! Högst tveksamt om jag får till någon träning :(

12.00 - grillad tilapia, salsa, gurka, morot, champinjoner, kavring, smör, ost, äpple
15.00 - clementin, ost

torsdag 6 maj 2010

50 dagar till midsommar!

Nu börjar det märkas att jag skött mig bra i veckan! Jag har invägning på fredagar och måndagar och denna helgen är den första helt alkoholfria. I morgon är det vårfest på If, och det kommer bli en utmaning. Jag kommer ta bilen dit och sen är det bara att hoppas på det bästa med maten! Ska försöka få till lite extra konditionsträning både idag och i morgon.

17.00 -17.45 träning på SATS Älvsjö
20 min crosstrainer 135 -> 155 bpm


Hang Power Clean 30 kg
12 - 10 - 8 - 6 - 4 - 2
varvat med
Exlposiva armhävningar över låda
2 - 4 - 6 - 8 - 10 - 12

Tid: 7:25
Tungt pass. Endel "hängvila" i vändningarnara. Bröt armhävningarna sista två varven.

5 min crosstrainer på 155 pbm

11.10 - kycklingklubba, halloumi, coleslaw, morot, gurka, äpple
14.00 - ost, päron
18.40 - tonfisk, grönsaker, asiatisk dressing
20.30 - pistagenötter, ost

onsdag 5 maj 2010

Nattligt rantande :(

Ja, är det inte Saga så är det något annat! Misstänker att jag inte alls är av med blåskatarren ännu - har varit uppe och kissat 5 ggr i natt. Gav upp vid 4.30. Kan lika gärna göra något konstruktivt istället för att ligga vaken:)

Fick till ett pass med Stina idag.
WU
8 min cykel (hann inte mer)

3 varv
15 KBS 16 kg
15 (1 push press + 1 utfall/ben) 20 kg
15 ring rows (90 cm)
15 KB situps (raka armar) 12 kg

Tid: 17:06

Var tveksam till att svinga då jag är knöcklig i ryggen, men efter lite uppvärmning så kändes det bättre. Utfallskombon var absolut tuffast. En-två pauser varje varv både där och i ring rows. Både tungt och flåsigt pass.

Sen var tanken 5 varv av nedanstående, men jag nöjde mig med 3 då jag började köra upp händerna :(

5 pull ups
10 push ups
5 toes to bar
10 knäböj

Tid: 4:45

Lungt tempo. TTB tungt idag.

11.45 - kyckling med feta- & olivtäcke, blandad sallad med avokado
14.00 - makrill i tomat, fazer crisp
16.00 - ost. clementin
19.45 - renskav
21.00 - ost

Alldeles för mycket ost idag, men det har varit brutalt körigt och då får man ta det som finns till hands...

tisdag 4 maj 2010

Vill inte bli väckt!


Saga (nu 3,5 år) har fått för sig att sluta komma in till oss när hon vaknar för att istället ligga kvar i sin säng och skrika efter mamma! Givetvis vid fyra-fem tiden på morgonen... Hade verkligen behövt den där sista timmens sömn.
Känner i alla fall inte av blåskatarren idag, men jag har en lång håltimma imorgon och tänker träna extra mycket då, så det blir vila idag.

9.00 - kokosfett
12.00 - nötragu, morot, gurka, päron
14.00 - clementin
18.00 - kyckling med feta- och olivtäcke, grönsaker, avokado, dressing


Fett: 93g  Protein: 88g  Kolhydrater: 52g  Kcal: 1428

måndag 3 maj 2010

Självbedrägeri och PR!

Ja, det har ju varit Valborg i helgen. Det går sådär med maten när det är kalas... Illa trist att sabotera en grym vecka bara för att man ska ha lite trevligt. Jag skyller det mesta på alkoholen! Inte det att den i sig ställer till det, men min motivation och fokusering avtar hastigt efter ett par glas vin :( - tror det är dax att säga nej tack till alkoholen ett tag, ja, varför inte fram till midsommar?!
Sikta högt som sagt!

Får väl trots allt tacka för de ynka 0,7 kg som försvann denna vecka...
Åkte på en urinvägsinflektion i går och borde kanske inte tränat idag, men Saga somnade tidigt och eftersom Johan ska bort tors-sön så får man passa på när tillfälle ges...

20.10-21.00 Träning SATS Älvsjö
15 min crosstrainer 140-155 pbm

Lätt cirkel: 5 varv
10 OHS 20 kg
10 armhävningar
10 hipextension (långsamma)
Kändes ok, men armhävningar är alltid tungt efter OHS. Ingen tid, lugnt tempo.

Avslutade med lite rodd - varför inte maxa på 500m?!
Tid: 1:48 PR
Tog första 100 m på 12 drag och satte målet att klara 500 m på 60 st. Det blev 61 - nöjd tycker jag nog!

Fattar inte att det ska vara så svårt att ta det lugnt ett helt pass... Får hoppas jag inte får ett bakslag med infektionen!

8.15 - kokosfett
12.00 - sej, smör, morot, gurka
14.40 - ost, clementin, kokosfett
18.30 - korvstroganof, morot
21.15 - turkisk yoghurt


Fett: 112g  Protein: 88g  Kolhydrater: 44g  Kcal: 1556