onsdag 30 juni 2010

Aj, aj, aj!

Sovit riktigt illa i någon veckas tid nu. Saga ligger och sparkas och det är varmt och trångt. I natt får Johan sova på soffan... Vaknade med hyfsat ont i både rygg, säte och ben. Svårt att avgöra hur mycket som är träningsvärk och vad som är ren smärta.
Träffade Claes tidigt på gymmet för att ta mig igenom något halvdant pass. Valde att köra utan tidtagning.

21-15-9
400 meter rodd
push press 25 kg
sträckbänk 12 kg

Båda övningarna lite för lätta. Började tyvärr känna av min sträckning i vaden i pressarna.

12.30 - ost, mandlar
17.40 - grillad hamburgare, bröd, dressing, grönsaker, vin

tisdag 29 juni 2010

Gratispass på CFN

Dålig ryggdag. Stel, öm, tight.
Var i alla fall med på lunchklassen på Nordic.

WU:
500 m rodd
lite pinne
400 m rodd

Körde tillsammans med Stina:
Front squat 8-8-8-8-8 (med vändning ifrån golv)
10-20-30-35-40
Hade nog kunnat öka lite till.

AMRAP på 15 min
15 airsquats
5 modifierade inverted burpees (armhäv istället för handstående - ligg på rygg, upp och stå, ner i armhävning)

14 varv
Tungt i benen, fruktansvärt varmt och dumma byxor...

17.00 - äpple, kyckling cashewnötter
19.00 - mandlar, ost
20.30 - knäcke, smör, ost & ost

Måste nog anpassa fastan efter hur hårt jag tränar. Var svimfärdig och illamående när jag väl skulle äta. Fick ligga i soffan och vänta på att kroppen skulle reagera på äpplet innan jag pallade att sätta mig upp och äta... I morgon blir det nog lunch...

måndag 28 juni 2010

Vek som få!

Att förfallet kommer så snabbt! Det var längesen jag var sjuk så pass länge. Har inte tränat ordentligt sen jag och Stina körde ett pass med Mads på CFN den 11/6. Kom till gymmet i morse och var allt annat än motiverad. Claes bestämde att jag skulle köra:

21-15-9
Ring rows
Armhävningar
Brutalbänk (situps hängande i knävecken)

Brydde mig inte om att ta tid, utan tog det väldigt lugnt. Flåsigt generellt. Bröt rodden 1-2 ggr/set, armhävningar obrutna, brutalen bruten 1 gång första två seten.

Upplevde att armhävningarna var förvånansvärt lätta... Det går nog att "vila" sig i form :)

17.45 - kyckling, feta, grönsaker, dressing
18.45 - choklad

tisdag 22 juni 2010

Attitude is everything!

Attitude is the way you think. Your attitude is something other people actually can see. They can hear it in your voice, see it in the way you move, feel it when they are with you. Your attitude expresses itself in everything you do, all the time, wherever you are.

Positive attitude always invites positive results!
Negative attitude always invites negative results.

Attitude makes a difference every hour, in every day, in everything you do, for your entire life. What you get out of the thing you do will equal the attitude you have when you do it.

Anything you do with a positive attitude will work for you, anything that you do with a negative attitude will work against you.

If you have a positive attitude you look for ways to solve problems that you can solve and you let go of things over which you have no control.

You can develop a positive attitude by emphasizing the good, by being tough-minded and by refusing defeat.


Källa okänd.

måndag 21 juni 2010

Satan i gatan!

Glöm fasta med jävulsinfektion i kroppen. Törstig - men bara på sötade drycker, inte hungrig - bara sugen. Har legat i sängen hela dagen efter en sväng till läkaren som hävdade att det bara är virus. Fast att ta en odling av mina bihåleproblem var tydligen inte att tänka på. Räknar med att gå tillbaka på onsdag :( Fick hostdämpande, men hade nog behövt slemlösande oxå...
I brist på träning får man syssla med annat för att roa sig!

Har beställt en jättefin ABC-plansch till Sagas rum från Ida Stavenow.

Kosttillskottsdepåerna behövde oxå fyllas på...
Probion Daily, Hemofer Plus, Arctic Root och Eye Q liquid
köps här.

Fiskolja till oss vuxna här.

söndag 20 juni 2010

Vill träna!

Undrar hur många olika förkylningar som passerat genom min kropp den här veckan?! Inte ens en tendens till att känna mig bättre :( Kommer nog inte bli något morgonpass på Nordic i morgonbitti... Skönt att jag är ledig på tisdag och har all tid i världen att träna :)

Att vila när man inte är på topp vore kanske en bra idé - men det är svårt när vi försöker bli klara med trädgården. Har idag skyfflat grus (ett par ton), krattat och rensat ogräs. Dessutom en tur till Bauhaus för steninköp. Nu är det bara balkongen som skall målas också.
Mår om möjligt ännu sämre nu än tidigare. Grannen Maria stod för barnpassning och en fantastisk pastamiddag! I morgon blir det fasta fram till middag, om det nu är en bra idé när man är sjuk... (de säger ju det!) Det blir till att hålla sig i sängen och hoppas på en läkartid tidigt på morgonen.

lördag 19 juni 2010

Kalas!

Ja, det kan man ju inbilla sig - att man inte skall falla för sötsakerna på ett barnkalas...

12.30 - kakor, choklad boll, godis
13.20 - kålpanna
16.30 - öl
18.00 - bubbel
19.00 - grillad rostbiff, potatis, sallad, vin
20.00 - grillad ananas, glass, nötter

fredag 18 juni 2010

Smygträning :)

Fick ett gäng avbokningar idag - vilket ju är att föredra när man har nio inbokade klienter... Mitt hål inföll sig samtidigt som Stina skulle träna, så jag coachade henne igenom Annie (behöver jag säga att hon gjorde en fantastiskt bra prestation för att aldrig ha kört passet förut...) Grymt bra på double unders och mestadels huvudet som bråkar med sit ups. Nästa gång lär hon slå tiden med hästlängder!
Jag hade tänkt köra lite bollträning - men ändrade mig och körde lite split stötar. Hade inga stora förväntningar, men lyckades ändå få upp 60 kg. Nej, snyggt var det inte - men jag sträckte vaden i stöten innan... Ligger fortfarande 5 kg efter mitt PB :( (som förvisso sattes lång innan mitt diskbråck...)

Split Jerk 55 kg


Split Jerk 60 kg (ful)


Hittade denna fantastiska film på Claes Wallenberg: Knees to bar!


17.00 - nötter
18.15 - tomatsoppa, mozarella, crûtonger, vin
21.30 - ost

torsdag 17 juni 2010

Så jävla less!

Om möjligt ännu sämre i morse! Känner av halsen också och dessutom alldeles för lite sömn :( Det blir nog som jag sa - en hel vecka utan träning!
Sömnbristen leder tyvärr till häftig hunger, så idag blev det både lunch och middag.

11.10 - kyckling klubba, sweet chilicrème, morot, gurka, ost
17.30 - mandlar
18.15 - kyckling ben, majs
19.39 - cashewnötter

Har länge varit sugen på att skaffa ett par vibram fivefingers. Hittade just ett par starka kandidater...

onsdag 16 juni 2010

Host host - aj aj!

Var hos Claes Wallenberg igår och fick hjälp med ryggen. Känns mycket bättre idag, men får fortfarande problem när jag hostar. Är sjukt träningssugen, men har bestämt mig för att låta bli träningen helt den här veckan för att försöka bli av med hostan.

Middag hos Magnus och Maria. Marias födelsedag!

18.30 - bubbel
19.00 - grillad biff, sallad, rödbetstzatsiki, bea, rödvin
19.45 - maräng, glass, jordgubbar

tisdag 15 juni 2010

Sjuk :(

Har stått ute och arbetat i trädgården hela helgen och det har definitivt inte varit övervägande sol. Hostan har kommit krypande och blir bara värre... Varje hostattack viker mig dubbel för att ryggen klappar ihop. Blir inte bättre av att jag hade lite känningar efter fredagens pass. Vet inte vad som gjorde det. Kanske lång tid i startposition i ryck, men troligtvis snarare en kombination av taskig stabilitet under hoppen och begynnande infektion i kroppen. Skräp!
Försökte träna lite med Stina idag, men en runda på 10 kippade ring rows ledde till 15 min hostattack, så jag la ner :(
Coachade Stina istället. Hon har verkligen kommit igång med CrossFit nu och varje pass ser bättre ut än det innan. Idag fixade hon toes to bar och körde grymt snygga ring rows med kipp!



Har tagit tag i min periodiska fasta idag. Ska försöka hålla mig till ett fem timmars ätfönster. Idag gick det hur bra som helst :) Åt sista målet kl 22.00 i går kväll och middag kl 18.30 idag. Det blir 20.5 timmars fasta!! Läk kroppjävel, läk :)

18.30 - kålpanna med lingonsylt (typ som denna, men hoppa över att köra den i ugnen)

fredag 11 juni 2010

Long time...

Blev ingen träning i torsdags, men i dag körde jag och Stina ett pass med Mads på CrossFit Nordic.
Alltid lika inspirerande att träna för Mads :) Olovligt kompetent och insirerande. Ren egotripp att som tränare ge sig själv en extra utmaning genom att utsätta sig för andras kritiska ögon!

Vi började med ryckträning: rycklyft,  hang snatch (undrar vad det heter på svenska...), ryck.
Kul, avancerade med 5 kilo sen passet med David för ett par veckor sen (från 15 till 20 kg - haha) Ja, ja, skynda långsamt. Kändes i alla fall som om tekniken satt bättre nu :)

Sen körde vi lite kippar och toes to bar.
Avslutade med en kort cirkel:

20 ring rows med kipp (fötter på låda)
20 double unders
30 gående utfall med stop i toppen

Tid: 6:25
Kippar och utfall lätt. Double unders struligt. Känner av vänster häl och höger foten har svullnat igen... Svårt att bestämma vilken fot som ska ta smällen :( Bröt ett par gånger första varvet, andra obrutet, tredje en miljard brytningar. Märks verkligen att jag inte hoppat på 2 år. Trist eftersom double unders är något jag är relativt bra på...

Blir intressant att se hur kroppen svarar på det här!

onsdag 9 juni 2010

Äntligen träning!

Lyckades äntligen boka upp ett pass med David! Nämnde ju häromdagen att jag var lite sugen på Bodyweight Fran, så det var vad det fick bli! Finns ingen som pushar som David :) Hade jag inte varit så förbannat trött hela vägen igenom hade han åkt på en smäll...



13.00 Träning

WU 1000 meter rodd

Bodyweight Fran
21-15-9
Pullups
Burpees

Tid: 5:37

En förbättring med 1 min 40 sek sen 9 feb. Första tydligen varvet grymt snabbt! Bröt varken PU eller Burpees :) Resterande varv bröt jag PU - alldeles för ofta enligt David... Kändes som om jag höll på i evigheter.
Blodsmak och hosta. Hyfsat illamående efteråt :(

tisdag 8 juni 2010

Invägning trots allt...

Har bestämt mig för att väga in var femte dag trots att jag hoppat av programet. Hade inga höga förväntningar i morse, särskilt eftersom jag förra veckan vägde in på + 0.5 kg! Men, men ibland blir man ju positivt överraskad! - 1.5 kg sen förra vägningen. Totalt
- 4,5 kg på 15 dagar. Helt ok, särskilt med tanke på träningsbristen :)
Idag är det 18 dagar till midsommar. vore ju inte dumt att tappa 4.5 kg till! Borde kunna gå - i alla fall om jag styr upp träningen...

11.10 - grillad tonfisk, coleslaw, morot, äpple, karameller
17.30 - grillad hamburgare u bröd, ost, tårta, coleslaw

måndag 7 juni 2010

Träningsbrist :(

Kan spontant inte komma ihåg när jag tränade sist... Illa, riktigt illa. Känner av ryggen och inser att det inte blir någon träning förrän på onsdag. Alltför mycket just nu!

12.00 - Torsk, sås, morötter, coleslaw, äpple
19.00 - cashewnötter
19.30 - tomat, mozzarella, olivolja, basilika, mandlar

söndag 6 juni 2010

Grönalund & familj

Det här kostupplägget funkar riktigt dåligt med familj :( Johan blev hyfsat irriterad när jag förklarade att jag inte skulle äta vare sig på fredag eller lördag... Jag förstår det fullkomligt. Det är varken kul för mig eller Johan, men framförallt så ser det inte bra ut att inte vara med och äta middag när man har en liten tjej på tre och ett halvt!

Jag har därför bestämt mig för att gå över till att köra periodisk fasta, men att förlänga den avsevärt. Alltså, att i största möjliga mån endast äta middag, men att i alla fall typ var tredje dag äta även lunch. Kan även tänka mig att köra heldagsfasta ibland, bara det funkar med familjen.

I fredags valde jag att bryta fastan vid 19 tiden.
På lördagen hade vi planerat att gå till Grönan med goda vänner och barn. Shakedag... Skulle inte tro det! Logistiken i det blir helt omöjlig :( Körde mer eller mindre en ätardag, fast med mer normala proportioner i matväg.

Idag blir det bara middag! Grillat givetvis!

torsdag 3 juni 2010

Illa frustrerande!

Jo då, det var som jag trodde! + 0,5 kg i morse. Har förvisso inte varit superstrikt, men tillräckligt enligt min mening. Dessutom fick jag knappt på mig ringarna i morse, men måttbande visade ändå -5,5 cm... Kan det vara vatten måntro? Denna fantastiska kvinnokropp...

Känns lite motigt och glädjen över ätardagen är något dämpad :( Är i Göteborg hela dagen och kommer inte få in någon träning idag dessvärre. Ska försöka få till åtminstone 2 pass i morgon, då det är fasta igen

Är nu inne på tredje cykeln av totalt 5, men det lutar åt att jag kör på en vända till. Vore skönt att ha det hela avklarat till midsommar!

onsdag 2 juni 2010

Trött, så trött...

Vansinnigt segt i morse. Hungrig också :(
Jobbat på gymmet hela dagen, men en lång hål timma efter lunch. Åkte till CrossFit Nordic får att träna lite. Var milt sagt dåligt fokuserad och lät mest tiden rinna iväg.

13.30 CFN
Körde lite blandade vändningar på upp till 30 kg. Kroppen var inte riktigt med mig idag...

Avslutade med en minicirkel:
21-15-9
KBS 16 kg
Armhävningar

Tid: 4:15

Inga som helst känningar i ryggen i svingarna, vilket ju är relativt ovanligt. Sist det hände var jag också på Nordic och körde... Annan teknik med massa tränare runt omkring kanske eller bara en tillfällighet?! Armhävningar slitiga. Inte vän med mina axlar just nu.

16.15 SATS Alvik
15 min cykel
Lite pull ups

21-15-9
Burpees
Ring row (80 cm)

Tid: 7:06

Rent bestraffningspass p g a söleriet tidigare idag. Tror inte att det finns någon övning jag tycker sämre om än burpees! Fast det gick faktiskt förvånansvärt lätt idag. Bröt första två seten ett par gånger, men jag hoppade både ner och ihop i alla reps. Inget klivande över huvudtaget! Kanske dags att köra en Bodyweight Fran igen snart. Fast då måste jag nog ha David som pushar. Ring rows tungt som vanligt.

8.10 - lufttorkad fläskytterfilé, gurka
11.45 - sallad, mozzarella, parmaskinka, oliver, tomat, gurka
14.40 - lufttorkad fläskytterfilé, gurka
20.00 - grillad fläskfilé, coleslaw, 70 % choklad

Troligtvis både för mycket kolhydrater och fett idag. Orkar inte räkna efter. Invägning nr 3 i morgon. Har onda aningar...

tisdag 1 juni 2010

Äntligen mat!!

Att man kan längta så efter riktig mat! Kör på med min periodiska fasta och äter därför först vid lunch.

Hade tänkt köra en cirkel med HSPU, utfall och pull ups. Kom till pull upsen för att bryta där p g a känning i axlarna. Behöver nog ta tag i dem igen... Istället blev det:

8:45 SATS Alvik
20 utfall med rotation 10 kg
20 situps 10 kg (ankrade)
1 min rodd

Tid: 10:36
Rodd: 289, 284, 287m

Så här i efterhand så hade det varit en bra idé att lägga in en minut vila efter rodden. Brutalt flåsigt! Kul att köra rodden på tid istället för distans :)

11.00 - nötfärsbiffar, löksås, morot, gurka, pizzasallad, bröd, smör, ost, karamell
14.00 - päron
18.00 - mandel, coleslaw, tomat- och löksallad, fläskfilé, bea, vitlöksbröd, rödvin, rosévin